Vi som arbetar mer eller mindre aktivt med kod uppskattar förstås när koden, och systemet som det ingår i, är välstrukturerad. Det finns mycket litteratur på området, Robert C. Martins Clean Code och Clean Architecture är standardverk som man behöver läsa, liksom Refactoring av Martin Fowler.

Välkommen till del två av vår artikel om Kanban och Marcus Hammarbergs fantastiska arbete. Om du inte redan läst del ett så hittar du den här.

Hur som helst, nu när Marcus landat och acklimatiserat sig på det fallfärdiga sjukhuset i Indonesien börjar jobbet på allvar. Det första att göra var att bilda sig en uppfattning om hur illa läget var. Sedan att försöka staka ut vägen framåt.

Att hitta ett sätt att arbeta som skapar motivation visade sig vara rätt väg att gå. Detta var dock lättare sagt än gjort. Man blev snart varse om hur kulturella skillnader, hierarkier och många inblandade personer snabbt gör saker och ting betydligt mer komplicerade och utmanande än man kan tro.

Responsive Development Technologies har i mer än 20 år, kanske längst i Sverige, arbetat med agil system- och organisationsutveckling. En stor del av vårt arbete handlar om att hjälpa våra kunder att förbättra sina organisationsflöden med hjälp av Lean och Kanban. Detta är något vi brinner för. Vi finns i Linköping men arbetar med kunder över hela landet.

Under vår konferens DevLin2018 bjöd vi därför in Marcus Hammarberg som föredragshållare. Marcus är en stor inspirationskälla, skicklig programmerare, författare och dessutom agil coach. En eldsjäl som med inspiration från Lean och Kanban lyckades rädda ett fullständigt förfallet sjukhus i Indonesien. Det kommer vi till lite senare. Men först några rader som kortfattat förklarar vad Kanban innebär och hur det kan användas för ökad verksamhetsnytta.

Responsive Development Technologies AB

Responsive AB
Teknikringen 10
Linköping, 583 30
SWEDEN
Tel: +46 (0)13 219250
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.